“росія має знати правду”. Вперше з початку вторгнення Володимир Зеленський дав інтерв’ю російським ЗМІ

Роскомнагляд заборонив його публікувати. Про що говорив український президент?

Подія: Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю представникам російських ЗМІ з YouTube-каналу “Зыгарь”, телеканалу “Дождь”, порталу “Медуза” та видань “Коммерсантъ” і “Новая Газета”, повідомляє Офіс глави держави у Facebook.

Деталі і коментарі: “Росія має знати правду”, — зауважив глава держави у Facebook. За його словами, російські ЗМІ отримали відповіді на всі запитання. Чітко й по поличках. Спілкуючись із журналістами, президент зазначив, що протягом кількох років росія намагалася дестабілізувати політичну ситуацію в Україні, але ці спроби зазнали невдачі, тому й збройна агресія проти нашої держави не досягла поставлених цілей. На його думку, рф обрала тактику перемоги проросійських сил у регіонах і навіть купувала місцеві організації деяких із них. “Після цього ми бачили перші кроки — у тих чи інших місцевих, районних чи обласних радах вони виходили з ультимативними речами: десь заблокувати, десь знести представників правлячої партії. Десь впроваджували аспекти, що та чи інша реформа не повинна діяти, оскільки у нас — шлях до децентралізації влади, і ми тут самі розберемося”, — розповів Володимир Зеленський. Глава держави зауважив, що ці сили російського впливу намагалися ініціювати дострокові вибори до Верховної Ради, щоб спровокувати політичний хаос в Україні. За його словами, така дестабілізація могла значно спростити плани росії щодо окупації України, але вона не відбулася. На думку глави держави, політичне керівництво рф могло отримувати хибні прогнози стосовно того, що український народ зустрічатиме окупантів “з квітами та усмішками”, а чинна влада нібито не має підтримки в суспільстві. “І тоді вже, коли побачили, що трохи не так іде, звісно, паралельним виходом було максимально нейтралізувати тих, хто стабілізує ситуацію у владі. А коли війна, хто може гарантувати стабільність? Під час воєнного стану може лише президент в силу повноважень”, — зазначив Володимир Зеленський і додав, що саме тому були силові спроби його усунення.

Читайте також  Парад перемоги в Києві пройде в червні: Астролог Влад Росс спрогнозував кінець війни і майбутнє РФ

Президент заявив, що українська сторона готова обмінювати російських військовополонених на наших бранців іще до завершення бойових дій. “Складаються списки. Наші військові, я знаю, складали списки…. Я просто не впевнений, що російській стороні потрібні ці списки”, — зауважив глава держави. Він повідомив, що Україна не хоче залишати на своїй території трупи російських солдатів, а хоче передавати їх родичам загиблих. “Вони (російська сторона — Ред.) спочатку відмовлялися, потім якісь мішки нам пропонували… Це все має вигляд… Ви знаєте, навіть коли пес чи кішка помирає, так не вчиняють. Це ж пакети для сміття. Я не розумію, що думають люди, що думають батьки цих дітей. Це ж не худоба. І чому це все страшно? Тому що якщо таке ставлення до своїх, то яке ж тоді ставлення до всіх інших? А ми точно не свої для влади Росії”, — резюмував Володимир Зеленський.

Після початку повномасштабної збройної агресії російської федерації між українцями та росіянами стався глибокий історичний та культурний розкол, який навряд чи вдасться подолати в найближчі роки, наголосив президент. За його словами, українці почали ставитися до росіян значно гірше, було втрачено емоційну складову ставлення не лише до самої росії, а й до народу цієї країни. Володимир Зеленський зауважив, що російські окупанти скоюють жахливі злочини, знищуючи міста й села України, не залишаючи жодних інфраструктурних об’єктів. Він переконаний, що такі дії провокуватимуть зростання ненависті українців до всього, що пов’язано з росією, зокрема до культури та мови цієї країни.

​​Роскомнагляд рф заборонив ЗМІ публікувати інтерв’ю президента Володимира Зеленського. “Щодо засобів масової інформації, які взяли інтерв’ю, розпочато перевірку для визначення ступеня відповідальності та вживання заходів реагування”, — йдеться у повідомленні. Володимир Зеленський відреагував на це повідомлення. “Уявіть, вони там в Москві переполошилися через моє інтерв’ю російським журналістам… Знищили свободу слова в своїй державі, намагаються зруйнувати сусідню державу. Зображають себе глобальним гравцем. А самі при цьому бояться відносно короткої розмови з кількома журналістами. Що ж, якщо така реакція, значить ми все правильно робимо, значить вони нервують. Мабуть, побачили, що у їх громадян виникає дедалі більше запитань до стану справ у їхній державі”, — сказав президент у своєму відеозверненні.

Читайте також  Щодня у боях гине до 200 українських захисників - Офіс президента

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.