В Україні вирішили не вручати повістки на блокпостах: закони не дозволяють

Вручена повістка ще не означає зарахування до ЗСУ, але ігнорувати її не варто.

В Одеській області тимчасово призупиняють практику вручення повісток військовозобов’язаним чоловікам на блокпостах. Відповідне рішення прийняв начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Про це у своєму Facebook заявив представник Оперативного штабу Одеської ОВА Сергій Братчук.

«Мобілізацію в усіх областях України оголосили 24 лютого 2022 року Указом Президента №69/2022. Її проводитимуть протягом 90 днів із моменту набрання чинності документу», – зазначає речник.

Пан Братчук уточнив, що повістки громадянам можуть вручати не тільки за місцем проживання або роботи, а будь-де – в магазинах, на вулиці тощо. Разом з тим вручена повістка ще не означає, що вас буде зараховано до лав Збройних сил чи інших військових підрозділів.

Роздавання повісток – це спосіб, за допомогою якого в центрах комплектування та соціальної підтримки перевіряють та оновлюють інформацію щодо військовозобов’язаних громадян.

Важливо також пам’ятати, що повістку громадянам мають право вручати посадові особи районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Ви можете попросити їхні документи для перевірки.

Після отримання повідомлення військовозобов’язаний повинен у визначений час з’явитися у військкоматі та стати на облік. За ігнорування повістки може настати відповідальність, як адміністративна, так і кримінальна.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.