Під загрозою три міста: у СБУ назвали ймовірні шляхи наступу армії Білорусі, карта

Ймовірність вступу Білорусі у війну проти України на боці Росії та загроза вторгнення регулярних білоруських військ на нашу територію все ще залишається дуже великою.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив генерал-майор Служби безпеки України Віктор Ягун.

Він зазначив, що у північно-західні області України можуть вторгнутися майже 5 тисяч військових – це перший ешелон. Білоруси мають резерв – близько 5 тисяч осіб: ще стільки ж людей підготовлено для так званої третьої хвилі перекидання резервістів.

Загалом на територію України можуть відправити від 10 до 15 тисяч військових із Білорусі. Ягун зазначив, що зараз білоруська армія де-факто забезпечує резерв для російських військових, а територію Білорусі Кремль використовує як логістичний хаб.

У той же час білоруський диктатор Олександр Лукашенко фактично не керує своєю армією – на командні посади розставлені російські офіцери. За словами Ягуна, збройні сили Білорусі можуть рушити на Волинь, а саме – на селище Володимирець у Рівненській області, Ковель та Луцьк.

Під загрозою три міста: у СБУ назвали ймовірні шляхи наступу армії Білорусі, карта

Ці напрями важливі, оскільки ними йдуть головні артерії постачання зброї із Заходу.

Раніше ми повідомляли, що у зв’язку із величезними втратами країни-агресора Росії на війні проти України Путін намагається відправити на смерть і білоруських військових. У Білорусі починають закликати людей відмовлятися від участі у війні інтереси божевільного диктатора.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.