Великий піст: 5 головних молитов, які потрібно читати у цей період

Цього року Великий піст розпочався 7 березня та завершиться 23 квітня. У цей період православні християни утримуються від їжі тваринного походження, прагнуть духовного очищення, відвідують храми і намагаються молитися більше, ніж зазвичай. Видання “Ukrainians.today” поділилося текстом 5 молитов, які має читати під час посту кожен віруючий.

Ранкова молитва під час Великого посту
Щоранку бажано починати з молитви, а в період Великого посту – це обов’язково. З її допомогою можна позбутися негативу і захистити себе від негараздів.

“Господи Боже, будь милостивий до мене грішного. Очисти душу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їхніх злодіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш Ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь!

Вечірня молитва під час Великого посту
Завершувати свій день також потрібно молитвою, читайте її перед тим, як лягти спати.

“Господь Бог, творець всього живого на землі і Цар Небесний, вибач мене за гріхи, вчинені мною за день словом або ділом. Навіть уві сні я, раб(а) Божий(я), не втрачаю віри в Тебе. Вірю, що визволиш Ти мене від гріхів нехай очистиш душу мою. Щодня сподіваючись я на захист Твій. Почуй же молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь”.

Перед тим, як лягти в ліжко, зверніться з молитвою до свого Ангела Хранителя:
“Ангел Хранитель, захисник душі моєї і тіла мого. Якщо ж я згрішив у цей день, визволь мене від гріхів. Не дай Господу Богу розгніватися на мене. Помолися за мене перед Богом, попроси його про відпущення гріхів моїх та захисти мене від скоєння зла. Амінь”.

Молитва про прощення гріхів
Під час Великого посту кожен православний християнин має покаятися за скоєні гріхи: без цього неможливе духовне очищення. Молитися варто щодня.

Читайте також  У Луцьку чоловіка застукали з 4 неповнолітніми дівчатами у сауні

“Звертаюся я, раб(а) Божий(я) (ім’я), до Тебе, Господи, і від щирого серця прошу Тебе пробачити гріхи мої. Змилуйся наді мною Царю небесний, визволи мене від душевних мук і самокатування. До тебе ж я звернувся, Сину Божий. Помер Ти за гріхи наші і воскрес Ти, щоб жити вічно. Сподіваюся я на допомогу Твою і прошу благословити мене. Назавжди Ти Спаситель мій. Амінь! ”

Головна молитва у Великий піст
Це молитва Єфрема Сиріна – головна у період Великого посту. Її варто читати у будні дні, після закінчення кожного богослужіння.

“Господь Бог, Владико днів моїх. Дух бездіяльності, смутку, самолюбства не допускай до мене. Дух розсудливості і покірності, любові і терпіння подаруй же мені, рабу (е), Твоєму (їй) (імя). Господи Боже, покарай мене за мої гріхи, але не карай за них ближнього мого. Амінь! “.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.