Прикордонники зі Зміїного живі – осторва Зміїний

Прикордонників узяли в полон окупанти.

Укаїнські прикордонники з осторва Зміїний живі, повідомляють у ВМС ЗСУ.

“Стосовно дій РФ біля острову Зміїний.

26 лютого, отримавши інформацію, що на о. Зміїний серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острову з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС “Сапфір”, для допомоги постраждалим. Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни. Незаконне захоплення цивільного судна – некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права.

Вимагаємо від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України

Звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян

Щодо морських піхотинців та прикордордонників, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний.

Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре!

Але російська пропаганда намагається розкрутити “новину” про те, що начебто влада України «забула», «поховалв» своїх підлеглих.

При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів. Через брак БК вони не змогли продовжити захист острову.

У свою чергу, окупанти “забули” повідомити про те, що вони повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вишки, антени, тощо. Відповідно зв’язок із Зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв’язатися із особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями.

Підсумовуючи сказане, хочемо додати, ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає.

Читайте також  Прикарпатець, який хотів підкупити прикордонника, щоб провезти BMW на "бляхах", сплатить 8,5 тисяч штрафу

А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею”, – йдеться в повідомленні.

Втрати росіян, які воюють проти України:
За орієнтовними даними Генштабу Збройних Сил України, від ранку 24 лютого до 6:00 28 лютого військам країни-загарбника Росії були завдані такі втрати:

літаки – 29
гелікоптери – 29
танки – 191
бойові броньовані машини – 816
гармати – 74
ЗРК “Бук” – 1
“Гради” – 21
автомобільна техніка – 291
цистерни – 60
БпЛА ОТР2 – 3
кораблі і катери – 2
Особовий склад орієнтовно – 5300
З чого почалося російське військове вторгнення до України:
21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання “незалежності” “ДНР” та “ЛНР”.
22 лютого Рада Федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання “ЛДНР”.
22 лютого Рада Федерації Російської Федерації задовольнила звернення президента РФ Володимира Путіна й дозволила використання армії за кордоном. Це, по суті, був дозвіл Путіну розпочати війну проти України.
ЄС, США, а також інші країни одна за одною заявляють, що не визнаватимуть “незалежність” “ЛДНР” та запроваджують санкції.
Як починалася війна Росії проти України:
Рано-вранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про “спеціальну військову операцію” щодо “захисту” Донбасу.
Одразу ж було чути вибухи у великих містах України – Росія на чолі з Путіним розпочала війну проти України. Обстріли українських міст та сіл тривають.
Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України вводиться воєнний стан.
Протягом 24 лютого через російські обстріли загинули 137 українських військових та цивільних людей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.