Стурбованість переросла в жорсткі санкції: ЄС блокує російські літаки, гроші, телеканали та дає Україні кошти на зброю

Також жорсткі санкції очікують на Білорусь.

Європейський союз продовжує запроваджувати жорсткі санкції проти Росії у відповідь на вторгнення до України. Про підсумки засідання повідомила під час брифінгу 27 лютого голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Головні заяви очільниці Єврокомісії:

Повітряний простір ЄС закривається для всіх суден, які належать країні-агресорці РФ, які в ній зареєстровані або ж які вона контролює. Під заборону здійснювати польоти над територією союзу підпадают приватні борти російських “олігархів”.
Країни-члени Євросоюзу ухвалили рішення заборонити всі транзакції з Центробанком Росії.
Євросоюз заборонить мовлення у своїх країнах-членах російських пропагандистських телеканалів Russia Today та Sputnik. “Ми заборонимо кремлівську медіа-машину в ЄС. Державні компанії Russia Today і Sputnik, а також їх дочірні компанії, більше не зможуть поширювати свою брехню, щоб виправдати війну Путіна”, – сказала Урсула фон дер Ляйєн
Євросоюз підтримав пакет екстреної допомоги для української армії. Уперше ЄС профінансує купівлю та постачання озброєння в Україну.
Найближчі дні ЄС працюватиме над забороною російським олігархам використовувати свої фінансові активи на європейських ринках.
Також під санкції потрапляє Білорусь, яка допомагає у воєнних діях в Україні. Очільниця Єврокомісії заявила, що режим скамопроголошеного президента Олександра Лукашенка очікує “пакет санкцій, який ударить по найважливіших секторах”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.