В облдержадміністрації повідомили, які обмеження діятимуть при надзвичайному стані на Прикарпатті

Рада національної безпеки та оборони на засіданні під головуванням Президента України Володимира Зеленського ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України.

На брифінгу для представників ЗМІ за участі голови облдержадміністрації Світлани Онищук, міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та представників силових відомств та правоохоронних органів розповіли, які положення надзвичайного стану діятимуть на території Прикарпаття, повідомляє Фіртка.

Голова Івано-Франківської ОДА зазначила, що для мешканців Прикарпаття по факту нічого не зміниться. Ухвалення рішення про введення надзвичайного стану допоможе своєчасно реагувати на розвиток ситуації та сприятиме правоохоронним структурам забезпечити стабільну суспільну-політичну ситуацію і громадський спокій на Прикарпатті.

“Наголошуємо – в Україні введено не воєнний, а НАДЗВИЧАЙНИЙ стан. Відповідно до якого починають діяти наступні положення:

на територіях областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА. Склад оперативного штабу – представники обласних силових та військових структур, керівництво органів державної влади, мери міст та керівництво органів місцевого самоврядування;
УВАГА! Комендантська година на територіях областей та міст не вводиться;
встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів з території міст та областей;
може обмежуватися рух транспортних засобів та їх огляд;
встановлюється заборона проведення масових заходів;
заборона проведення мітингів”,- зазначила очільниця облдержадміністрації.

Керівництво області підкреслило, що особливих змін в житті громадян не відбудеться.

“Хіба що люди можуть побачити більше перевірок на дорогах, більше контролю на вулицях та навколо державних установ, спеціальних обʼєктів держави та економіки, на інфраструктурних обʼєктах”,- прокоментувала рішення про введення надзвичайного стану Світлана Онищук.

Починаючи з 23 лютого, щодня о 10:00 год проводитимуться брифінги Оперативного штабу, на яких озвучуватимуть інформацію про всі наступні кроки та рішення.

Читайте також  На Надвірнянщині горе-матір можуть позбавити батьківських прав через безлад та антисанітарію. ФОТО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.