“Після появи цих симптомів лишається кілька днів, чекання веде до страшної трагедії”: лікар про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” швидко поширюється Україною, викликаючи в інфікованих важкі симптоми та ускладнення. Медики підкреслюють, що на 7 день недуги у хворого може початися цитокіновий шторм, який проявляється спершу збереженням високої температури після тижня захворювання, а також у показниках на аналіз ц-рективного білку. У цьому випадку будь-яке зволікання може призвести до важкого ураження внутрішніх органів. В першу чергу мова йде про легені, які зазнають масштабного удару. Несвоєчасно надана допомога означає ризик фатального результату.

Лікар Тарас Жиравецький у своєму Telegram-каналі розповів про те,що трапляється із інфікованим пацієнтом з початком цитокінового шторму.

“Хочу зрозуміти логіку в призначенні пацієнту з цитокіновим штормом цефтріаксону в стаціонарі. Насправді ті пацієнти в яких розвинувся цитокіновий шторм потребують практично відразу більш потужного антибіотику – меронему і тричі на добу.

З практики меронем переноситься легше за лікування цефтріаксоном. Ми кажемо, що меронем ніби такий токсичний, що пацієнт його не витримає, але коли ми чекаємо ще кілька днів і вводимо цефтріаксон або ще гірше не вводимо антибіотик, ми просто втрачаємо пацієнта і за кілька днів пацієнт є значно більше ослаблений і ми тоді дійсно не можемо допомогти йому вводячи меронем за протоколом.

Ми маємо виграти час. Якщо ми бачимо, що аналіз на ЦРБ різко зростає то ми розуміємо, що нам потрібен меронем, а не противірусні препарати, як основні для лікування…”,- зазначив лікар.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.