Гурт Kalush Orchestra представить Україну на Євробаченні-2022

Євробачення 2022 відбудеться в італійському місті Турин в арені Pala Olimpico за участю 41 країни спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня.


Україну на Євробаченні представить гурт Kalush Orchestra. Таке рішення ухвалили сьогодні, 22 лютого, на засіданні оргкомітету Національного відбору на участь у Євробаченні, повідомило Суспільне.

“Ми вдячні кожному, хто підтримував нас під час фіналу Нацвідбору на Євробачення-2022 та віддав нам перше місце в SMS-голосуванні. Обіцяємо кожному українцю, що виправдаємо ваш вибір. У важкі часи для нашої країни ми повинні знову заявити про себе на весь світ. Тому ми готові гідно представити Україну перед усією Європою”, — заявив вокаліст гурту Олег Псюк.

Нагадаємо, 16 лютого оргкомітет Нацвідбору на Євробачення 2022 дискваліфікував переможницю Нацвідбору Alina Pash за те, що вона подала оргкомітету фальшиву довідку про перетин кордону України із окупованим Кримом у серпні 2015 року.

17 лютого оргкомітет ухвалив рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну в Турині, оскільки гурт посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів. Загалом гурт отримав 14 балів, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.