Вчені з’ясували, чому діти важко хворіють на Омікроном

Експерти вважають, що діти стали підходящою нішою для вірусу. Особливо у світлі того, що багато дорослих вже перехворіли на це захворювання або пройшли вакцинацію.

Вчені виявили, що Омікрон, на відміну від інших штамів, успішніше пригнічував вироблення інтерферону у дітей. Фактично це може пояснити раптове зростання захворюваності серед неповнолітніх.

Вчені з Німеччини нещодавно виявили механізм, за допомогою якого Омікрон впливає на дитячий організм. Для цього вони вивчили вплив різних варіантів SARS-CoV-2 на вироблення інтерферону. Ці білки регулюють імунну у відповідь вторгнення патогенів. Вони є першою лінією оборони. Коли інфекція потрапляє до організму, запускається каскад противірусної сигналізації. Вивільняються цитокіни. До них відносяться інтерферони. Організм бере активну участь у боротьбі з вірусом. Слід зазначити, що інтерферонова відповідь є надзвичайно важливою для захисту дітей від інфекцій. Тоді як у дорослих основну роль грає вироблення антитіл.

Доктор Денис Проценко вважає, що яскравою особливістю Омікрона є тяжкий перебіг хвороби у дітей. Зараз приблизно кожен п’ятий пацієнт, який перебуває на лікуванні у лікарні – дитина.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.