У ВООЗ заявили про загрозу нового небезпечного COVID-штаму

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус вважає, що наразі у світі склалися ідеальні умови для появи більш небезпечного штаму коронавірусу.

Джерело: ВООЗ

Насамперед такий ризик виникає через хибне уявлення безпеки. Про це генеральний директор ВООЗ розповів на Мюнхенській конференції з безпеки.

Сформовані сьогодні умови є ідеальними для появи більш заразного і небезпечного варіанту (COVID-19 – 24 канал),
– заявив глава ВООЗ.

За його словами, високий рівень охоплення вакцинацією в деяких країнах в поєднанні з менш важким перебігом Омікрону викликали небезпечне припущення про те, що пандемія коронавірусу закінчилася. Тим часом по всьому світу від недуги досі помирають люди.

Але це не так – не тоді, коли 70 тисяч людей на тиждень помирають від запобіжної й виліковної хвороби,
– заявив Гебреїсус.

Він додав, що наразі у людства є “інструменти й ноу-хау”, які можуть дозволити покінчити з пандемією коронавірусу в цьому році.

До слова, головний санлікар країни Ігор Кузін нещодавно розповів, що кількість нових мутацій залежить від вакцинації населення. Тож чим вищий рівень вакцинації – тим менша кількість мутацій.

У світі є мета досягнути вакцинації 70% рівня вакцинації населення до кінця літа. Кузін вважає, що лише в такому випадку можна очікувати на перетворення пандемії в ендемічну фазу.

Статистика поширення COVID-19 у світі
Джерело: Університет Гопкінса

Від початку пандемії у світі зафіксували понад 421 мільйон хворих на коронавірус та більш ніж 5,8 мільйона смертей серед пацієнтів.
Від початку пандемії найбільше інфікованих зареєстрували у США. Наступними п’ятірку лідерів за кількістю заражених за останні 28 днів закривають: Франція, Німеччина, Бразилія, Росія та Індія.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.