“Без батька залишилося троє дітей”: на Донбасі загинув український капітан Антон Сидоров. Висловлюємо щирі співчуття рідним

Одним із загиблих в зоні ООС 19 лютого воїнів Збройних сил опинився український розвідник, капітан Антон Сидоров. Він служив у 30-тій ОМБр. У захисника України залишилися троє маленьких дітей.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтерка Наталія Юсупова. Вона опублікувала фото Сидорова та наголосила: Герої України назавжди у наших серцях.

“Я вам не можу передати наскільки ця людина була благородною, чесною і вихованою. Душа болить. Еліта нації віддаєь життя у найважчий для країни час”, – написала вона.

Антон Сидоров

Про загибель Антона Сидорова також повідомив український президент Володимир Зеленський під час свого виступу на Мюнхенській безпековій конференції. Глава держави повідомив, що захисник загинув о шостій годині ранку внаслідок обстрілу з артилерійської зброї, що заборонена Мінськими домовленостями.

У Сидорова залишилися три доньки – десяти, шести та одного року. Він отримав осколкове поранення в голову, не сумісне з життям.

Президент зазначив, що не знає, про що Сидоров думав в останні хвилини свого життя, але, на переконання Зеленського, він не розумів, яка адженда потрібна для зустрічі щоб закінчити війну, але знав, що Росія бреше щодо протистояння на Донбасі.

Нагадаємо, що в ООС зранку 19 лютого повідомляли, що військовослужбовець загинув біля селища Миронівське Бахмутського району Донецької області. Обстріл вівся з напрямку Нижнє Лозове із застосуванням артилерії калібру 122 мм, було здійснено 15 пострілів.

Скриншот повідомлення Наталії Юсупової у Facebook

Пізніше в ООС повідомили, що протягом суботи, 19 лютого, на Донбасі внаслідок обстрілу загинули двоє українських військових, ще четверо захисників України отримали поранення.

На Facebook-сторінці 30 ОМБ ім. князя Костянтина Острозького, де служив Сидоров, розповіли, що 2011 року захисник закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У Збройних силах він з 2005 року, а з перших днів російсько-української війни воїн гідно та самовіддано захищав Україну від ворога.

Читайте також  “Помер у реанімації”: Учні напідпитку до смерті побили чоловіка через собаку

Сидоров родом з Києва, у січні 2022 року йому виповнилося 35 років.

Він до останнього подиху захищав Україну. Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. Антон планував боронити кордон країни в бригаді до того часу, допоки повернемо останній сантиметр тимчасово окупованої української території. Спочивай спокійно, воїне”, – написали у бригаді.

Воїну було усього 35 років

Як повідомляв OBOZREVATEL, на тлі загострення ситуації на Донбасі до зони Операції Об’єднаних сил прилетіли народні депутати із фракції “Слуга народу”. На одній із позицій нардепи та представники закордонних ЗМІ потрапили під обстріл та були евакуйовані в укриття.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.