“Лікарі б’ють на сполох через загрозу вірусу, в Україні виявили екстремально заразний підтип”: медики про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” здійснює свою нестримну ходу Україною та світом, викликаючи в інфікованих важкі наслідки. Тим часом медики і науковці продовжують фіксувати зміни та еволюцію вірусу. Видозмінений варіант вірусу, який нещодавно зафіксували в Україні викликає значне занепокоєння своїми властивостями, а деякі дослідники заявляють, що він ще більше заразний, ніж попередній варіант вірусу. Медики закликають громадян дотримуватися всіх лікарських рекомендацій та не легковажити здоров’ям.

Як інформує “Molbuk”, в Україні було виявлено новий варіант штаму “Омікрон” – BA.2. Наразі зареєстровані поодинокі випадки. Про це заявив головний санлікар Ігор Кузін.

“Стосовно варіантів BA.1, BA.2 – так, вони зареєстровані на території України. Поки що це поодинокі випадки, і насправді коли ми подивимось на ось ці підвиди, підтипи штаму “Омікрон,” то дійсно оцей другий варіант викликає занепокоєння… Ми зараз не фіксуємо його масово, це переважно випадки зараження людей, які повернулися з-за кордону”, – розповів Кузін.

Варіант штаму “Омікрон” BA.2 іноді називають “невидимим”, оскільки він позбавлений генетичного маркера, який дослідники використовували, щоб відрізнити варіант BA.1 від штаму “Дельта”.

Учені з’ясували, що BA.2 більш заразний, ніж Омікрон BA.1.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.