Кафедра біохімії ПНУ виграла грант на 100 тисяч доларів – науковцям потрібна підтримка, щоби оплатити свій внесок

Кафедра взяла участь у програмі “Instrumental access” організації “Seeding labs”, яку заснувала в Бостоні випускниця Гарвардського університету Ніна Дудник з метою дати доступ до наукових ресурсів науковцям з бідних країн.

images_0e43a

Історію перемоги, яка не повинна стати поразкою, в мережі розповів франківський журналіст Олег Головенський:
“Є в Прикарпатському нацуніверситеті кафедра біохімії, яку очолює один з найбільш цитованих в світі українських вчених Володимир Лущак (премія Скопус Евордс-2016). За ним вже років п’ятнадцять полюють провідні наукові центри світу…
Але він створює в Івано-Франківську потужну наукову школу, праці науковців якої процитовані в провідних наукових журналах світу 3500 разів (це показник, повірте!).
Працюють науковці кафедри в “стандартних” для України умовах – тобто практично на голому ентузіазмі – без грошей, без обладнання, без реактивів, без всього…
І от кафедра, взявши участь у програмі Instrumental access організації Seeding labs, яку заснувала в Бостоні випускниця Гарвардського університету Ніна Дудник з метою дати доступ до наукових ресурсів науковцям з бідних країн, виграє грант на отримання необхідного наукового обладнання на 100 тисяч доларів США. Єдина умова організації – за це обладнання потрібно сплатити їй 25,5 тисяч доларів (за ці кошти організація продовжує свою діяльність і майбутні проекти).
Всі походи до влади в місті і області, як завжди, закінчилися «величезною моральною підтримкою, визнанням необхідності і глибокою стурбованістю про стан науки в Україні…”
В тих же США науковцям вже вдалося зібрати 7660 доларів США. Дедлайн наступає.
“Я перерахував “кілька тисяч” гривень. До чого і вас запрошую. Тест нам”, – звернувся до спільноти Головенський.
Картка ПБ 5457 0920 6006 7711 (Семчишин Галина Миколаївна).

Читайте також  Гривня побила рекорд! Курс валют на 16 вересня 2019 року. Вперше за три роки!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.