“Якщо у вас є ці ознаки – біда наближається, вірус “полює” на певну групу людей”: лікар Комаровський про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” з величезною швидкістю шириться Україною та світом, викликаючи в інфікованих дуже серйозні ускладнення, а іноді – фатальні наслідки.

Вірус є небезпечним для усіх людей, але існують певні групи, які перебувають під особливою загрозою,адже особливості їхніх організмів роблять тіло дуже вразливим для впливу вірусу. Несвоєчасне діагностування може обернутися трагедією, адже недуга непомітно здатна зруйнувати внутрішні органи. Однією із таких складнощів є цитокіновий шторм, який може виникати на 6-7 день хвороби, коли до вірусу приєднується ще й бактеріологічна інфекція.

Як інформує “Molbuk”, лікар Комаровський зазначив, що штам “Омікрон” небезпечний для всіх вікових груп, а не тільки для літніх людей.

“Давайте ще раз всією країною зрозуміємо, що таке група ризику по ковіду. Це принципово. Людина відноситься до групи ризику тоді, коли хвороба з високою ймовірністю може погіршити її прогноз і збільшити ризик смерті при інфікуванні коронавірусом”, – заявив медик.

Слід берегтися тим, хто належить до наступних категорій: в першу чергу вік 65+, якщо людина в такому віці, то він автоматично потрапляє в групу ризику по ковіду.

Хронічні стани-ожиріння, гіпертонія, хронічні хвороби серця, легенів, нирок, цукровий діабет другого типу (це не “дитячий” діабет, а набутий, який завжди межує з ожирінням).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.