Медики назвали маловідомий та потенційно небезпечний симптом «Омікрону»

Коли викликати швидку?

Лікарі попереджають, що симптомом зараження Омікроном може стати прискорене серцебиття, яке є маловідомим та потенційно небезпечним проявом ковід-інфекції.

Загальновідомо, що багато людей, які заразилися Омікроном, переносять захворювання у легкій формі – їх симптоми нагадують сезонні респіраторні хвороби, такі як застуда чи грип. Але фахівці Британського фонду серця виступили з попередженням, що інфіковані люди можуть зіткнутися з маловідомим симптомом – прискореним серцебиттям. За словами експертів, “серце може почати битися швидше у відповідь на лихоманку або запалення, спричинене вторгненням коронавірусу в організм”, пише medikforum.ru.

Медики пояснюють, що підвищена частота серцевих скорочень є нормальним явищем при інфекційному захворюванні. Це відбувається у зв’язку з тим, що серцевому м’язі доводиться працювати інтенсивніше, щоб перекачувати більше крові по всьому тілу, допомагаючи імунній системі боротися зі збудником інфекції. Таким чином, люди, які захворіли внаслідок зараження Омікроном, можуть відчути, що їхній серцевий ритм змінився – серце працюватиме в прискореному режимі: стукати, битися, тріпотіти і т.д.

Прискорене серцебиття може переслідувати і тих, хто одужав від коронавірусу. Вчені Вашингтонського університету в Сент-Луїсі провели дослідження і встановили, що протягом року багато перехворіли на ковід ризикують зіткнутися з ускладненнями в роботі серця, включаючи не тільки аритмію, але і більш серйозні порушення аж до інфаркту міокарда. Особливо вразливі в цьому плані люди, які перехворіли на COVID-19, не будучи вакцинованими – для них особливо серйозно зростають ризики постраждати від міокардиту, перикардиту, ішемічної хвороби серця, інсульту.

Коли викликати лікарів. У багатьох випадках прискорене серцебиття не є серйозним порушенням. Тим не менш, воно залишається потенційно небезпечним симптомом, оскільки може виявлятися в обставинах, коли життя людини опиняється під загрозою.

Читайте також  "Хворобу почав супроводжувати нестерпний біль, унікальна ознака сигналізує про руйнацію тіла": медики про штам "Омікрон"

Викликати швидку допомогу потрібно, якщо прискорене серцебиття супроводжується такими відчуттями.

Біль, сором, печіння в грудях і почуття важкого вантажу на грудній клітці.

Пітливість.

Запаморочення.

Задишка, нестача повітря.

Нудота блювота.

«Слід негайно звернутися за допомогою, якщо біль у грудях, що супроводжується стисненням або тяжкістю, триває більше 15 хвилин. Це може бути проявом серцевого нападу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.