11-річна дівчинка чудом врятувала братика з крижаної води: її номінують на звання «Герой-рятувальник року»

На Вінниччині юна дівчинка вчинила дійсно героїчний вчинок. 11 річна Ангеліна Соболь чудом врятувала молодшого на рік двоюрідного братика. Коли каталися на санчатах, хлопчик випадково зіслизнув до глибочезної копанки на околиці населеного пункту. Проте, сестра вчасно прибігла на крики Захара. З 20 хвилин втримувала його гілкою та й сама, мало не впала у воду. Та паралельно таки змогла набрати маму. Тепер 11-річну Ангеліну номінують на звання «Герой-рятувальник року»

«Я вже думала, або я зараз за ним піду у воду, або просто відпущу палку. Я старалась триматись, але вже сил не було», – каже дівчинка.

І на привелике щастя троє дорослих, які прибігли на місце, ледь змогли витягнути Захара з копанки. Від води його одяг був завважки 30 кілограмів. Хлопця одразу привезли до дому і почали зігрівати.

«Душ теплий, витерли горілкою, що в нас було, чай гарячий з лимоном, обмотали його, обкутали ковдрою», – каже Тетяна Табачук, мама Захара.

Місяцеві кажуть, діти у цю копанку провалюються не вперше. Але засипати не можуть, бо дуже глибока.

Рятувальники говорять, якби Захар та Ангеліна почали панікувати – могли б загинути. Добре, що хлопець зі шкільних уроків пам’ятає, як треба себе поводити, коли провалився під кригу. Тому рятівним процесом керував він. А сестра не панікувала та мужнього виконувала вказівки.

«І хлопчик знав, як діяти й Ангелінка, що необхідно подати найперші, які є елементи: це може бути та палиця, це може бути та шарф, можна зняти та куртку», – каже Оксана Урбанська, речниця державної служби надзвичайних ситуацій у Вінницькій області.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.