Івано-Франківська область отримає медичний гелікоптер

В Івано-Франківську при обласному Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюватиме окрема бригада аеромедичної евакуації.

Про це під час брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Дмитренко, передає Фіртка.

Так, у Національному проєкті «Велике будівництво» передбачено проведення капітального ремонту та реконструкцію обласної дитячої клінічної лікарні та обласної клінічної лікарні.

«Зараз при обласній клінічній лікарні є гелікоптерний майданчик, але він буде більш модернізований. Проєктанти розробляють проєктно-кошторисну документацію, готується експертний висновок. Упродовж 2022 року вестиметься будівництво», — зазначила заступниця голови Івано-Франківської облдержадміністрації Людмила Сірко.

Відтак, у межах проєкту Міністерства охорони здоров’я з аеромедичної евакуації Прикарпаття отримає гелікоптер. Попередньо його розмістять на аеродромі у селі Підгір’я Богородчанської територіальної громади.

«Над цим проєктом ми працюємо вже пів року. Попередньо місцем локації гвинтокрила буде аеродром у Богородчанській територіальній громаді. Це — найбільш відповідне місце. Поки з’ясовуємо всі юридичні питання.

Оскільки зараз розвивається донорство органів, то це особливо актуально. Окрім того, буде змога швидко транспортувати пацієнта в інший медичний заклад чи область», — сказав Дмитренко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.