В Івано-Франківську примусово виселили Московський патріархат з приміщень дитячого садка

В місті Івано-Франківську виселили церкву Московського патріархату з приміщень, де колись був садочок. Ці приміщення є комунальними і міська влада планує відновити тут роботу дитячого садочку.

Вранці сьомого лютого до комунальних будівель на вулиці Чорновола, 6 в місті Івано-Франківську, якими користується громада Української православної церкви Московського патріархату, прийшли представники виконавчої служби.

Представники виконавчої служби виконують рішення суду щодо звільнення раніше орендованих приміщень громади Івано-Франківська. Його підтвердили у всіх апеляційних інстанціях.

Добровільно релігійна громада Московського патріархату виселятися не стала. Тож чиновники мерії звернулися за допомогою у виконавчу службу. Цей процес курує міський департамент освіти, який має отримати ці приміщення у майбутньому, повідомляє місцеве видання Галка.

Виконавча служба звільнила від майна церковників першу з будівель, де розташовувалася крамниця. На місці також є представники поліції, Муніципальної варти і рятувальники. Ситуація не є напруженою – колишні орендатори не чинять спротиву. На черзі звільнення – основна будівля, де відбуваються богослужіння.

Місцева влада обіцяє облаштувати у цих будівлях дитячий садок, який тут працював до оренди церквою.
Близько 14:45 державні виконавці приступили до звільнення від колишніх орендарів з безпосередньо приміщення храму. Час від часу між парафіянами та представниками церкви та ЗМІ і присутніми активістами виникають суперечки щодо законності виселення. Однак представники церкви самостійно знімають з храму образи та виносять інше майно.

На сайті УПЦ Московського патріархату з’явився офіційний коментар з приводу цих подій
Там підтвердили, що постанову про примусове виселення ними було отримано пообіді у п’ятницю, 4 лютого 2022 року.

Підготоване впродовж вихідних та подане до відділу державної виконавчої служби Івано-Франківська клопотання про відкладення виконавчих дій, кажуть церковники, не взяте до уваги. За їх словами, документ прийняли, зареєстрували, але розглядати не стали.

Читайте також  В Івано-Франківську 10-річний хлопчик викликав поліцію на жінку, яка його облаяла

Також там впевнені, що влада Івано-Франківська порушила прохання Комітету з прав людини Організації Об’єднаних Націй від 22 листопада 2019 року відповідно до додаткового протоколу до Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.