Звільнений калуський прокурор стягнув з прокуратури 159 тисяч гривень

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокурора до Івано-Франківської обласної прокуратури про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу у зв’язку з невиконанням судового рішення в розмірі 159 тис. гривень грн.

Наприкінці 2020 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Першої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур Офісу Генерального прокурора №126 від 02.04.2020 Про неуспішне проходження прокурором атестації за результатами складення іспиту у формі анонімного тестування з використанням комп`ютерної техніки з метою виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора, пишуть Версії з посиланням на Галичину.

28 квітня 2020 року прокурор Івано-Франківської області видав наказ про звільнення позивача з 4 травня 2020 року з посади прокурора відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Івано-Франківської області.

Прокурора поновили лише 8 липня 2021 року, відтак він просив суд стягнути з Івано-Франківської обласної прокуратури на його користь середній заробіток за увесь час вимушеного прогулу у зв`язку з невиконанням рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

Зазначимо, що мова йде про калуського прокурора Мариніва Романа Ігоровича.

Рішення прийняла суддя Надія Микитин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.