Вже за 5 днів з появи COVID-симптомів самоізоляцію можна завершувати, але є умова

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що самоізоляцію можна завершувати вже через 5 днів з дати появи симптомів коронавірусу або отримання позитивного результату тесту.

Джерело: МОЗ

Термін самоізоляції пацієнтів з COVID-19 змінили
Однак є умова – у пацієнта на цей момент не має бути жодних симптомів. У такому випадку робити ПЛР-тест для завершення самоізоляції не обов’язково.

Водночас, якщо минуло менше як 5 днів, а ви отримали негативний результат ПЛР-тестування – то це також є підставою для завершення самоізоляції.

До слова. У ВООЗ повідомляли про те, що інкубаційний період при Омікроні коротший – складає приблизно 3 доби, водночас при Дельті 4 – 5, а іноді до 7 днів.
Самоізоляція в Україні: передумови
Раніше обов’язкова самоізоляція тривала 10 днів. Тобто з часу появи симптомів або отримання позитивного результату тестування мало пройти 10 днів та ще 3 дні, протягом яких не мало бути симптомів COVID-19.
Сьогодні ж Ігор Кузін повідомляв, що МОЗ розглядає можливість скорочення терміну самоізоляції при захворюванні на COVID-19, однак не на 5 днів. Очевидно, рішення змінили.
Також головний санлікар наголошував, що після завершення самоізоляції здавати повторний тест не потрібно, але за умови, що всі терміни самоізоляції були дотримані.
Головні правила карантину вдома – дивитись відео

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.