До кримінальної відповідальності притягується екс-завідувач районного підрозділу міграційної служби

Як повідомляли “Паралелі”, СБУ на Івано-Франківщині викрила схему переправлення людей через державний кордон за підробленими паспортами.

4781655

За інформацією прес-служби СБУ, начальник одного з районних підрозділів Державної міграційної служби та його підлеглі виготовляли закордонні паспорти із завідомо неправдивими відомостями для вихідців з Луганської та Донецької областей, а також громадян Російської Федерації. Для цього зловмисники використовували копії паспортів мешканців Івано-Франківської та Львівської областей, що вже померли, або паспорти яких були втрачені. То ж замовник отримував закордонний паспорт з його власною фотографією, але з прізвищем іншої людини.

Прес-служба УДМС України в Івано-Франківській області, уточнює, що у даному випадку йдеться про колишнього завідувача одного з районних підрозділів міграційної служби області.

“Уточнюємо, він був звільнений з посади у травні 2015 року за наслідками проведення внутрішнього службового розслідування в УДМС в області. При цьому матеріали розлідування щодо виявлених фактів незаконного виготовлення закордонних паспортів були направлені в органи СБУ України. Результати службового розслідування стали підставою для звільнення завідувача районним сектором з формулюванням «за порушення Присяги державного службовця» відповідно до п.6 частини 1 статті 30 Закону України «Про державну службу», який діяв на той час”, – повідомляють у міграційної службі області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.