В Україні затримали групу людей, яка планувала масові заворушення: з’явилися подробиці

Національна поліція затримала групу осіб, які планували масові заворушення на території України. Їх кількість мала бути до 5 тисяч, зокрема 1,5 тис. так званих “тітушок”.

Подробиці операції на брифінгу у пресцентрі МВС 31 січня розкрили міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та голова Національної поліції Ігор Клименко. Акцію було спрямовано на насильницькі дії, заворушення, зіткнення з правоохоронцями та підпал шин. Прямим завданням “тітушок” було влаштування бійок із првоохоронцями.

“Вчора (30 січня – ред.) у Києві було затримано групу осіб, яка планувала масові зворушення у центрі української столиці”, – повідомив Монастирський.

Монастирський повідомив деталі операції

За його словами, під час заворушень мала пролитися кров, зловмисники підготували, зокрема, і бутафорську кров. Таких акцій мало бути декілька: у Києві, Сумській, Чернігівській, Полтавській і Черкаській областях.

За словами Клименка, перша з них мала розпочатися вже вранці 31 січня.

“Сьогодні ранок у Києві міг розпочатися незвично… Буквально за годину мала розпочатися сьогодні акція, яка не носила мирний характер”, – зазначив він.

Клименко повідомив, що перша з акцій мала розпочатися в Києві вранці 31 січня.

Він додав, що 30 січня було затримано групу осіб, які готували акції і мітинги під ОПУ, під час яких мали відбутися жорсткі сутички з правоохоронцями.

“Сьогодні о 9:00 мала надійти пропозиція про акцію у складі 500 осіб, щоб ми не встигли зібрати необхідну кількість праціників”, – зазначив голова Нацполіції.

За його словами, оплата за участь у заході планувалася у розмірі від 800 грн до 2500 доларів, залежно від вчинених провокацій. Найдорожчий тариф – за підпал шин. На банерах та листівках, підготованих до акції, були лозунги щодо Криму, про невиконання обіцянок, усунення президента, високі комунальні тарифи тощо.

Планована оплата за участь у акції

Підготовка до мітингу

На брифінгу МВС також опублікували діалог “організаторів” запланованих масових заворушень.

Читайте також  Патрульні затримали “на гарячому” крадія лічильників (ФОТО)

За словами Клименка, учасники акції були докладно проінструктовані. Після заворушень, підпалу шин та фаєрів, а також бійок із правоохоронцями вони мали швидко зникнути, щоб не бути затриманими. Метою таких акцій була дестабілізація внутрішньої ситуації в державі, зазначив голова Нацполіції.

Організатора та керівника затримано правоохоронцями, їм вже оголошено про підозру у замаху на масові заворушення. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі. Наразі слідство вивчає їхні зв’язки з керівництвом “Л/ДНР” та спецслужбами Росії.

https://youtu.be/F7xkyYboxm8

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.