“Якщо ви вже хворіли, то підчепите вірус знов, названа група людей з неминучою долею”: лікарі про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко шириться світом і Україною, медики б’ють на сполох і закликають не легковажити і дотримуватися карантинних обмежень. Вірус здатен спричинити фатальні наслідки, а його здатність масово заражати тих, хто вже хворів,- жахає.

Як інформує “Molbuk”, майже дві третини людей, у яких у січні був позитивний тест на COVID-19, раніше вже хворіли на коронавірус, показало велике тривале опитування щодо інфікування.

У рамках дослідження Імперського коледжу Лондона науковці отримали близько 100 тисяч тестів на коронавірус, які самостійно проводили люди по всій Англії з 5 по 20 січня, повідомляє 24 канал.

Близько 4000 з них мали позитивний результат, і майже 3600 з цих осіб вказали, чи хворіли на COVID-19. 65% цих респондентів раніше вже позитивний результат, тоді як ще 7,5% заявили, що підозрюють, що підхопили вірус раніше, але не пройшли тестування.

“Раніше перенесений коронавірус пов’язаний з високим ризиком повторного зараження штамом Омікроном”, – зазначають автори дослідження.

Однак науковці зазначили, що не всі ці випадки можна підтвердити як повторне зараження, оскільки деякі можуть бути залишковими захворюваннями, тобто людина двічі дала позитивний результат на одну і ту ж інфекцію. Повторним зараженням вважається, коли людина має позитивний результат з інтервалом принаймні 90 днів.

Також опитування підтвердило, що Омікрон, який охопив Великобританію з кінця листопада, тепер відповідальний за майже всі нові випадки в Англії.Науковці виявили, що позитивних випадків серед вибірки було втричі більше у січні, ніж попередній місяць. Однак дослідження виявило, що поширеність вірусу серед дорослих починає знижуватися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.