500-метрова траса і рекодна кількість команд: у Буковелі вперше відбувся Кубок Європи зі сноубордингу

Змагання у Буковелі стали для української сноубордистки генеральною репетицією перед Олімпіадою в Пекін.

Найсильніші сноубордисти Європи цими днями зїхалися на Буковель. Там уперше відбувся Кубок Європи зі сноубордингу.

Як йдеться у випуску ТСН, заради змагань центральний схил Буковеля майже на тиждень закрили для туристів. Востаннє Україна приймала Кубок Європи зі сноубордингу 12 років тому на Київщині.

500-метрову трасу курорт готує відповідно до вимог Міжнародної федерації лижного спорту.

Як розповів представник “Буковелю” Ігор Могильняк, Буковель у майбутньому хоче проводити Олімпійські Ігри, тож цьогоріч розпочинали із змагань меншого, європейського рівня.

“Якщо ти хочеш проводити Олімпіаду, а Буковель хоче проводити Олімпійські Ігри, відповідно треба починати із змагань меншого рівня, такі як Європа. Ну і Буковель працює, щоб прийняти зимову Олімпіаду”, – сказав він.

На Буковелі проходить один з 9-ти етапів Кубку Європи. Однак саме сюди зїжджається рекордна кількість команд – 13 – не тільки європейських, але й з Японії, Австралії, Кореї та Канади. Такий ажіотаж спорстмени пояснюють інтересом до нової локації.

“Я тут уперше. І я щиро здивований, що в Україні є такі схили”, – сказав член збірної команди Японії Масакі Шіба.

У своїх оцінках спортсмени й тренери прискіпливі, але одностайні – такої підготовки не очікували.

“Цей схил справді дуже добре підготовлений. Мушу визнати, це рівень Кубку Світу. Тож організатори Кубку Європи не прогадали, що цей етап провели тут”, – сказав представник міжнародної федерації лижного спорту Fis-делегат Наім Онур Озкул.

Своєю чергою координатор Кубків Європи зі сноубордингу Роланд Хорн каже, що радий тому, що змагання знову повернулися до України.

“Востаннє це було понад 10 років тому. У вас хороша команда, персонал, які змогли добре усе підготувати навіть за такої погоди, як сьогодні”, – зазначив він.

Читайте також  "Холостяк" Черкасов відпочив на курорті з блондинкою: опубліковано фото

Серед присутніх спортсменів – Аннамарі Данчі. За 2 тижні вона – єдина українська сноубордистка – виступатиме на Олімпіаді у Пекіні. Цей етап Кубку Європи, каже спорсментка, став для неї хорошою репетицією перед великими змаганнями. Приємний бонус – золота медаль.

“Ці змагання дали мені, як розминку перед Олімпійськими Іграми. Я поїздила у фіналі, відчула суперника, як змагальний досвід це дуже корисно”, – сказала Аннамарі Данчі.

Спортивні події на Буковелі цими змаганнями тільки починаються. Невдовзі тут пройде ще один Кубок Європи – зі слоупстайлу, а також національні першості з різних зимових видів спорту.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.