Тищенко знову зганьбився з привітанням українців, у День Соборності “ополовинивши” країну

Нардеп Микола Тищенко знову відзначився з привітаннями зі святом – цього разу “слуга народу” осоромився на День Соборності України 22 січня, “ополовинивши” територію країни.

Пізніше політик помітив помилку та виправив свій вітальний пост у Facebook.

Втім, оригінал встиг розійтися в мережі, і зараз гуляє просторами інтернету у вигляді скріну.

Так, зараз на сторінці Тищенка вітання звучить так:

“З Днем Соборності України. Ми єдина, сильна та незалежна держава! Продовжуємо зшивати Україну разом”.

Вітальний пост Тищенка після корекції (фото: скрін facebook.com/NikolayTishenko)

Але раніше в тексті була ще одна фраза між другою і третьою пропозицією – “Від Києва до Закарпаття”. Таким чином скандальний нардеп чомусь “забув” про цілу другу половину території України ліворуч від Дніпра.

Скрин віддаленого вітального посту Тищенко (фото: t.me/BerezaJuice)

Варто зазначити, що дивні поздоровлення Тищенка у святкові та інші знаменні дні стають уже традицією. Так, зовсім недавно політик переплутав Різдво з Великоднем і у своєму привітанні українців 7 січня наприкінці звернення до мережі написав “Христос Воскресе”.

Перед цим Тищенко видав перл у День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи , заявивши напередодні дати у прямому ефірі, що “26 квітня буде свято, дуже велике, дуже важливе свято. Це трагедія, Чорнобильська катастрофа”.

Щодо нинішнього привітання з Днем Соборності, можна лише припустити, що нардеп під час написання посту хотів нагадати про подію 1919 року, коли проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки (зі столицею в Києві) та Західно-Української Народної Республіки (землі Закарпаття дійсно входили) до складу, а столицею ЗУНР був Львів. Тільки територія УНР охоплювала тоді набагато більші території, які нині входять до складу інших держав.

Межі України, заявлені делегацією УНР на Паризькій мирній конференції у 1919-20 рр. (фото: Public Domain / uk.wikipedia.org)

Читайте також  Важка доба у зоні АТО: бойовики вели шквальний вогонь по всій лінії розмежування

Карта України” Степана Рудницького, опублікована у 1918 році у Відні (фото: Public Domain/uk.wikipedia.org)

Нагадаємо, раніше Микола Тищенко зганьбився через незнання цін на продукти у Києві – політик заявив, що купує гречку по 12 гривень, а сало на Бессарабському ринку по 50 гривень.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.