В Івано-Франківську облаштують п’ять нових кільцевих розв’язок

П’ять нових кільцевих розв’язок облаштують цьогоріч у місті Івано-Франківську.

Про це заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак розповів учора на оперативній нараді в міськвиконкомі, повідомляє Фіртка.

Зі слів посадовця кільця планується облаштувати на перехрестях Незалежності – Івасюка, Набережної імені Василя Стефаника – Галицької, Надрічної – Сагайдачного, Вовчинецької – Деповської – Сагайдачного, а також Довгої – Берегової – Північного бульвару.

Найперше планується влаштувати кільце на перехресті вулиць Набережної імені Василя Стефаника – Галицької – перед мостом через річку Бистриця Солотвинська. Будівництво вказаного кільця Департамент анонсував ще торік. Наразі будівництво кільця вже погоджене з поліцією. Крім того, вже виконані певні підготовчі роботи.

«Ми, до речі, перенесли вже електроопори, зовнішнє освітлення винесли. Фактично залишається лише збудувати це кільце», – розповів заступник міського голови.

Щоправда, зауважив, що для будівництва необхідно здійснити певне розширення проїзної частини, зокрема, з боку дамби річки Бистриці Солотвинської та моста через річку, а ще провести нову експертизу проєкту, адже закладені до нього ціни змінилися.

Своєю чергою кільце на перехресті вулиць Незалежності та Івасюка потрібне для того, щоб вивести рух автотранспорту з вулиці Івасюка з поворотом ліворуч на вулицю Незалежності (в напрямку Тисмениці).

«Невеличке купольне кільце, яке дуже гарно вписується – не треба нічого розширювати – просто ми його тут збудуємо… – таке простеньке кільце, яке дасть нам можливість їхати: кому на Тисменицю – по кільцю – і поїхав ліворуч. І вже не стоїть у єдиній черзі, щоб виїхати на (вулицю – ред.) Незалежності», – пояснив посадовець.

Необхідність спорудження кільця на перехресті вулиць Надрічної та Сагайдачного зумовлена небезпечністю вказаної ділянки в плані аварій. Так, лише за минулий рік на вказаному перехресті сталося чотири ДТП з 5 потерпілими. На думку посадовця, облаштування кільцевої розв’язки у вказаному місці дозволить розв’язати цю проблему.

Читайте також  Майкл Щур покепкував із заборони білити бордюри в Івано-Франківську. ВІДЕО

Вдвічі збільшити пропускну здатність перехрестя покликаний проєкт з облаштування кільцевої розв’язки на перехресті вулиць Вовчинецької – Сагайдачного – Деповської.

Зі слів Михайла Смушака, вказаний проєкт давно виношували працівники очолюваного ним Департаменту. Крім, власне, кільця проєкт передбачає заміну наявного світлофорного об’єкта. Зокрема, встановлення реверсного світлофору, який регулюватиме потоки автотранспорту залежно від часу доби.

«Що ми пропонуємо? Ми пропонуємо замість того світлофора зробити реверсний світлофор, який буде йти фактично під мостом. Зранку будуть їхати дві смуги зі спального району, а коли всі повертаються, будуть всі знову ж таки їхати – повертатися додому з вокзалу в бік (вулиць – ред.) Вовчинецької, Деповської, Сагайдачного. І буде працювати тут таке невеличке кільце і таким чином (це дозволить – ред.) вдвічі збільшити пропускну здатність», – розповів заступник міського голови.

При цьому світлофори, які працюють на перехресті сьогодні, то їх планують використати в інших місцях, які потребують світлофорного регулювання.

Що ж до перехрестя вулиць Довгої – Берегової – Північного бульвару, то його Михайло Смушак вважає найбільш критичним після з’єднання Південного та Північного бульварів об’єктом. Проєкт кільця у Департаменті максимально спростили. Фактично потрібно лише прокласти асфальт.

Заступник міського голови також зауважив, що з метою економії бюджетних коштів будувати кільця планується з максимально дешевих матеріалів: або з пластикових елементів, або, як це було виконано біля колишнього супермаркету «Пакко» на вулиці Надрічній, зі стовпчиків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.