“В церкві є певний дрес-код”: митрополит Епіфаній розповів, як слід одягатися в храм

Постійні суперечки про те, як потрібно одягатися для відвідування церкви, давно вже тривають між різними поколіннями. Молодь схиляється до більш вільного вибору одягу, старше покоління (не всі, але здебільшого) нагадують про дотримання певних вимог.

То ж чи є “золота середина” між різними точками зору? Митрополит Православної Церкви України Епіфаній вирішив розставити усі крапки над “і”.

Про це пише “РБК-Україна”.

“Якщо ми візьмемо навіть певні світські заходи, то дуже часто пишуть, що дрес-код повинен бути таким-то. Також і в церкві є певний дрес-код”, – сказав священнослужитель.

За словами митрополита Епіфанія, головною вимогою до одягу є його скромність та відповідність тому місцю, яке людина відвідує. Одяг під час молитви у храмі не повинен відволікати увагу інших прочан своєю відвертістю чи неохайним виглядом. Проте, все ж, одяг не є визначним елементом для щирої молитви чи перешкодою відвідування храму.

Епіфаній уточнив, що людина, яка приходить до храму, повинна бути скромною і одягатися відповідно. Однак зовнішній вигляд не повинен бути перешкодою для відвідування церкви. Скажімо, такий елемент як хустка для жінки не є визначальним. Навіть якщо жінка її не одягне, це не привід змушувати її це робити чи дорікати цим.

“Тому що якщо жінка прийде без хустки і її не пустять, то вона вже, можливо, більше ніколи не прийде в храм”, – додав митрополит.

Як стверджує Епіфаній, ПЦУ практично кожного місяця в засобах масової інформації та соцмережах розвіює різноманітні міфи про релігію. Часи змінюються, а разом з ними змінюється і стиль життя, поведінка і цінності людей.

“Ми повинні про це говорити, ми не повинні замовчувати те, що у нас болить, те, що є актуальним, якщо ми хочемо бути більш сучасними”, – зазначив Епіфаній.

Читайте також  Розклад богослужінь у храмах Франківська на Зелені Свята

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.