“Відбирає мову і паралізує”: лікарі виявили шокуючу здатність штаму Омікрон

Штам Омікрон, який за рівнем смертності наразі поступається Дельті, може призвести до неочікуваних наслідків. Лікарі почали все частіше виявляти його страшний симптом – “нічний параліч”. Деяким хворим навіть відбирало мову.

Водночас медики зауважують, що це – тимчасово і закликають у разі такого прояву не впадати у відчай, пише Оглядач.

“Сонний параліч – це коли ви не можете рухатися чи говорити тоді, коли прокидаєтеся чи засинаєте. Це може бути страшно, але безпечно, і більшість людей мають із цим справу всього раз чи два в житті”, – стверджують у в Національній службі охорони здоров’я Британії (NHS).

Там наголосили, що й такі безневинні симптоми лякають, тому що за них людина не може рухатися, говорити чи розплющувати очі. Вона також може відчувати, ніби в кімнаті перебуває хтось сторонній або хтось її штовхає. Такий стан зазвичай триває кілька хвилин.

Науковці наголосили, що нині достеменно не відомо, чому сонний параліч виникає чи може бути більш імовірним у разі зараження COVID-19, а саме штамом Омікрон. Водночас вони припускають, що причина може ховатися у стресах, тривозі, посттравматичному стресовому розладі, нарколепсії чи безсонні, на які страждають люди.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.