У Швеції людям почали імплантувати мікрочип з COVID-паспортом: який вигляд він має і як працює

На чіпах можна зберігати не лише COVID-сертифікати, а й офісні документи, проїзні на автобус або абонемент до спортзалу.

Шведська компанія Epicenter почала випускати мікрочип, який можна імплантувати під шкіру, щоб власники могли носити в руці свої COVID-паспорти. У компанії заявляють, що цією послугою вже скористалося понад 6 тисяч жителів Швеції.

Про це повідомляє АFP News Agency.

Представник компанії Epicenter Ханнес Сджоблад запевняє, що вставлений мікрочип зможе прочитати будь-який пристрій. “Імпланти – це універсальна технологія, яку можна використовувати для найрізноманітніших цілей, і зараз дуже, до речі, щоб COVID-паспорт завжди був у вас “під рукою”. Якщо ваш телефон розрядиться, то COVID-паспорт завжди буде доступний”, – зауважив Сджоблад.

Біль від встановлення такий, як від звичайного уколу, стверджують у шведській компанії. За бажання його можна видалити з тіла. У компанії розповідають, що чипи можуть встановлювати або між великим і вказівним пальцями, або в саму руку трохи вище за зап’ястя. Сам мікрочип невеликий, розміром із рисове зерно.

https://twitter.com/AFP/status/1473326898004512778

За словами Сджоблада, у 2022 році співробітники компанії придумають, для чого мікрочипи можна буде використати ще.

Як повідомив дослідник діджитал культури Моа Петерсена, у Швеції вже близько 6000 громадян імплантували чип у руку. На пристроях можна зберігати не лише сертифікати, а й офісні документи, проїзні на автобус або абонемент до спортзалу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.