“Жахливий холод і лють крижаної стихії”: синоптики про регіон України, де на Новий рік вдарить супермороз (ФОТО)

Новорічна і передноворічні ночі можуть видатися українцям екстремально холодними. В Україну суне лютий мороз, який накриє нашу державу якраз у ніч 31 грудня. Простим людям варто очікувати падіння температури до позначки -25 градусів. Синоптики повідомили, кому слід хвилюватися найбільше.

Як інформує “Obozrevatel”, найхолодніше буде на півночі країни, а найтепліше, звісно ж, на півдні.

Згідно з даними синоптиків, останньої доби грудня на Чернігівщині та Сумщині стовпчики термометрів вночі покажуть -24… -25 °С. На Київщині, Житомирщині та Рівненщині буде в межах -19… -22 °С, а в Черкаській і Волинській областях ще “тепліше” – до -17 °С.

На решті території країни погода не буде аж такою морозною – температура повітря опуститься до -7… -12 °С. На крайньому сході й подекуди в південних регіонах -5 °С, а в Криму близько нуля.

Удень п’ятниці, 31 грудня, на більшій території України очікується мінусова температура.

Наприклад, у північних областях термометри показуватимуть -10… -17 °С, у центральних – у межах -4… -12 °С, у південно-західних до -7 °С. Тепліше буде на півдні – близько -2… -4 °С, а плюсова температура встановиться на крайньому сході та в Криму +1… +4 °С.

У Києві вночі 31 грудня ударять -22 °С, а вдень – до -13 °С. За даними порталу sinoptik.ua, від ранку до самого вечора перед Новим роком небо в столиці ховатиметься за хмарами. Вночі метеорологи прогнозують дрібний сніг, але вже до ранку він має закінчитися, а день мине взагалі без опадів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.