Задихнулося ще до появи на світ: деталі скандалу у приватному пологовому столиці, де загинуло немовля

Лікар невчасно призначив кесарів розтин і дівчинка задихнулася. Медикові загрожує до 3 років позбавлення волі.

Навколо приватного пологового будинку у Києві виник скандал. Прокуратура вручила підозру лікарю-гінекологу, якого звинувачують у смерті новонародженої Віри Косогової. Це сталося понад рік тому. Судмедекспертиза встановила, що лікар несвоєчасно призначив кесарів розтин і дівчинка задихнулася. Медики звинувачення відкидають. Мати ж дитини розповідає ще й про знущання над нею та дитиною у закладі.

Про це йдеться 14 грудня у сюжеті ТСН.19:30.

Усю вагітність за дочкою Ліди спостерігали у приватному пологовому будинку у Пущі-Водиці. За 2 тижні до пологів жінка відчула біль унизу живота, почалася кровотеча. Лідія одразу ж поїхала до пологового будинку, проте лікарі повернули її додому. Вдома кровотеча минула.

Настав день пологів. Ліду підключили до датчика КТГ – моніторингу, що стежить за серцебиттям дитини.

“Живіт просто розривався від болю. Я попросила епідуральну аналгезію, мені відключили датчики КТГ і протягом 40 хвилин не було даних про серцебиття”, — розповідає жінка.

Коли підключили назад, серця вже не було чути. Дівчинка народилася з мертвим мозком. Але лікарі, за словами Ліди, спершу це приховували.

Віра сама не дихала. Температуру тримали штучно. Весь цей час, каже Ліда, їхні доньки кололи адреналін, аби підтримувати життєдіяльність. Жінка зняла на камеру шприц із ним. За її словами, медики просто не хотіли фіксувати факт смерті.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.