На об’єкти культурної спадщини Прикарпаття виділять три мільярди гривень

На Прикарпаття з робочим візитом завітав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Посадовець відвідав Музей писанкового розпису в Коломиї та культурно-мистецький центр “Дзбан”, який зводять в селі Старий Косів. А сьогодні — Музей мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську, інформують “Вікна” з посиланням на сайт “Ратуша”.

За словами очільниці облдержадміністрації Світлани Онищук, з цілого світу люди їдуть до цього музею, він користується надзвичайною популярністю і наступного року планують працювати над підтримкою культурної спадщини області.

Олександр Ткаченко додав, що також відвідав у Франківську національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка та інноваційний центр Промприлад.Реновація, які є, за його словами, надихаючими об’єктами, адже Промприлад зразок того, як можна із заводу зробити сучасний простір, а театр, зі своїми сучасними постановками, є взірцем для всієї України.

Крім того, посадовець зауважив, що наступного року з державного бюджету виділять три мільярди гривень на реставрацію об’єктів культурної спадщини в Івано-Франківській області. Підготовка кошторисної документації дозволить розпочати це одразу з наступного року, а обласна рада вже має вирішувати, на що підуть ці гроші.

“Цьогоріч в Україні відреставрували понад 60 об’єктів культурної спадщини, наступного планують відреставрувати ще сотню. І я радий, що Івано-Франківщина долучається до цього процесу”, — додав Ткаченко.

Світлана Онищук своє чергою зауважила, що в області робитимуть все можливе, щоб якомога більше закладів потрапили до списку тих, які реставруватимуть у 2022 році.

До слова, передача Івано-Франківського драмтеатру у державну власність відбудеться на початку року. Наразі документи перебувають в Міністерстві економіки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.