У Німеччині створили новий антитерористичний спецпідрозділ

Підрозділ BFE+ створено у відповідь на високу загрозу тероризму в країні і нову форму терактів

1728871

У Німеччині в середу, 16 грудня, почали роботу перші 50 співробітників нового антитерористичного поліцейського підрозділу BFE+. Головним завданням BFE+, який базується у федеральній землі Бранденбург, стане підтримка груп спецназу GSG9 і загонів поліції особливого призначення в разі терактів.

Представляючи нову поліцейську структуру, міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр зазначив, що в її функції входитиме проведення масштабних і тривалих розшукових заходів. “Цей підрозділ може захистити, цей підрозділ може розшукати і цей підрозділ може рішуче діяти – тим самим він підтримає GSC9 при звільненні заручників і в інших гострих ситуаціях”, – цитує главу федеральної поліції Німеччини Дітера Романна агентство dpa.

Таким чином федеральний уряд реагує на нову форму терактів, яка поєднує захоплення заручників із застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв. У Німеччині зробили висновок з паризьких атак терористів, підкреслив Томас де Мезьєр. Враховуючи високий рівень терористичних загроз в країні в осяжному майбутньому, поліція повинна бути готова протидіяти їм, зазначив міністр.

Як повідомляється, пізніше планується поступове збільшення співробітників нового підрозділу до 250 осіб і розширення географії його базування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: