Ляшко запропонував зробити наклейки для людей із щепленням

Наближаються новорічні та різдвяні канікули та багато українців поїдуть на гірськолижні курорти. Щоб відпочинок був безпечним для здоров’я та карантинні обмеження не зіпсували нікому настрій, МОЗ розробило спеціальні правила роботи гірськолижних курортів. Згідно з новими правилами пропонується після перевірки документів ліпити на вакцинованих наклейки.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів під час брифінгу у МОЗ.

Повнолітні клієнти та відвідувачі на зимовому відпочинку повинні мати документ, що підтверджує їхню вакцинацію, довідку про одужання або негативний ПЛР-тест. Міністерство рекомендує проводити перевірку документів під час поселення до готелю або під час придбання абонемента на гірськолижне катання.

“Відвідувачам курорту рекомендується присвоїти унікальну позначку (наприклад, наклейку), яка б дозволила ідентифікувати те, що документи у людини вже перевірялися. Також відмітка має свідчити про те, хто саме її видав, який суб’єкт господарювання “, – уточнив Ляшко.

Це потрібно для того, щоб уникнути повторних перевірок документів і дати можливість користуватися суміжними послугами: канатними дорогами, вуличними ярмарками та ін. Проте навіть з наклейками відпочиваючі повинні мати з собою документи постійно на випадок перевірки. Якщо документи у відпочиваючого будуть відсутні власник закладу, може понести покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.