Франківські медики врятували жінку після 17 хвилин клінічної смерті (ВІДЕО)

У те, що щасливо повернулася буквально з того світу, досі не вірить ні вона сама, ні лікарі. А все тому, що 11 листопада її серце зупинилося, і клінічна смерть тривала аж 17 хвилин.
І лише зусиллями медиків ЦМКЛ та дивом 47-річній жінці вдалося врятуватись.

“Такий випадок, щоб людина була повністю відновлена після 17 хвилин клінічної смерті – дуже рідкісний. Щобільше – вона вийшла без жодного неврологічного дефіциту. Для нас всіх це було шоком, здивуванням приємним, це наша особиста перемога”, – каже Іванна Дидик, завідувачка ковідною реанімацією ЦМКЛ.

За тиждень до того у жінки діагностували ковід, але хвороба протікала у легкій формі. На якісь проблеми зі здоров’ям, розповідає сама Олена, ніколи не скаржилась. Лікувалася вдома, бо перебіг був легкий. І лише в четвер вранці почула – пече у грудях.

До лікарні жінку доправили у свідомості. Вона ще розмовляла з лікарем у приймальному покої, аж тут серце раптово перестало битися. На порятунок одразу ж кинулися реаніматологи. Медики пригадують – час був порахований буквально до секунд. Перші 5 хвилин запускали серце просто на підлозі, далі – інтубація і ШВЛ. І ще 13 хвилин тривала дефібриляція. І хоч надії було мало – боролися за життя пацієнтки до останнього.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.