«Вакцина не діє вже і сьогодні»: прикарпатців заохочують активніше вакцинуватися до новорічних свят

На Прикарпатті із понад 800 підтверджених випадків коронавірусної хвороби лише 52 особи вакциновані проти COVID-19 однією або двома дозами, тобто 6,3% від загальної кількості.

Про це повідомив на брифінгу Руслан Савчук, головний санітарний лікар області, передає Фіртка.

«Якщо порівнювати захворюваність у вересні та жовтні, то маємо у жовтні ріст захворюваності втричі. Також якщо брати до уваги критерії епідеміологічної небезпеки, які встановлює КМУ, то маємо на сьогодні свіжі показники.

Таким чином коефіцієнт складає 21%, у нас допускається не більше 20%. Рівень госпіталізації 76,9, а має бути не більше 60 на сто тисяч населення. І завантаженість ліжок з киснем 68,2, а має бути не більше як 65%», – пояснює Савчук.

Крім того, за його словами, в Івано-Франківській області спостерігають ріст захворюваності серед дітей на 5,5%.

Нагадаємо, що на Прикарпатті для госпіталізації дітей з COVID-19 розгорнули 191 ліжко: відомо, скільки вже зайнято.

Така цифра знижується серед школярів, однак зростає серед дітей дошкільного віку.

Якщо взяти до уваги питому вагу дітей з діагнозом COVID-19, то на сьогодні вона становить 4,5% від усіх позитивних. Тим часом такий показник у січні-лютому становив 3,5%.

Загальна цифра пацієнтів, які зараз хворіють на коронавірус, становить 15 262 прикарпатці.

«Думаю, що ця кількість в січні після активно проведених новорічних свят збільшиться. Це, думаю, будуть якраз ті люди, які не вакциновані. Тому ще є час, місяць-два для того, щоб зараз підготуватися», – каже головний санітарний лікар.

Також він додав, що сьогоднішні темпи вакцинації не дають надії сподіватися на те, що ми пройдемо легше наступну хвилю пандемії.

«Нагадаю, що вакцина не діє вже і сьогодні, тобто хоча б після першої дози. Активна імунна відповідь формується не раніше, як до двох місяців. Тому в нас ще є час підготуватися до свят», – заохочує Руслан Савчук.

Читайте також  У Калуші знайшли мертвого чоловіка

Тим часом лише 18% українців довіряють COVID-статистиці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.