“Після зараження людина задихається, штам “Дельта” пришвидшив симптоми”: лікар про особливості хвороби

Штам “Дельта” завдає організму людини тяжких страждань, викликаючи нестерпні симптоми і ускладнення, що здатні виявитися фатальними. Медики продовжують боротьбу проти вірусу, закликаючи заодно українців не поводитися безвідповідально.

Як інформує “Obozrevatel”, головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів, що у сукупності всі особливості штаму Дельта впливають на загальний показник смертності.

При зараженні штамом Дельта у людини швидше настає тяжкий перебіг хвороби, ніж це було за попередніх варіантів коронавірусу. Крім того, у такого пацієнта в рази вища потреба в кисні, ніж у хворого на звичайний штам.

За словами Кузіна, штам Дельта має дуже короткий період інкубації. Лікар наголошує, що вже на 4-5 день після зараження коронавірусною інфекцією у людини проявляються клінічні симптоми. Також головний лікар підкреслив, що потреба в кисневій підтримці при Дельті в 5-6 разів вища, ніж при першому варіанті коронавірусу.

Водночас Кузін наголосив, що у вакцинованих від COVID-19 хвороба протікає у легкій формі.

“Людина на 4-5 день має яскраво виражену клінічну картину. У вакцинованих хвороба протікає у легшій формі. При Дельті потреба у пацієнта в кисні вище в 5-6 разів, ніж у хворого на звичайний штам. Це впливає на показники смертності”, – сказав Кузін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.