Гроші у конвертах: в Івано-Франківську цьогоріч легалізували понад два мільйони гривень «тіньових» зарплат

Понад дві з половиною сотні не оформлених належним чином найманих працівників виявила цьогоріч в Івано-Франківську спеціально створена рейдова робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

Про це повідомила у фейсбуці Вікторія Сусаніна, перша заступниця Івано-Франківського міського голови, інформує Фіртка.

Зі слів посадовиці, рейди проводилися за участі працівників управління праці комунального підприємства «Муніципальна інспекція «Добродій» Івано-Франківської міської ради».

В результаті проведеної роботи група виявили 251 працівника, що не надав документи про своє належне працевлаштування. Крім того, додатково 420 працівників оформили на роботу.

При цьому сума легалізованої заробітної плати склала 2 250 тисяч гривень, а до міського бюджету вдалося залучити 1 512 тисяч гривень.

«Зауважу, що Законом України від 04.03.2021 р. № 1320-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірного тиску на суб’єктів господарювання» органи місцевого самоврядування, зокрема інспектори праці управління праці з 27.04.2021 р. позбавлені повноважень.

Однак, коли суб’єкт господарювання не оформляє з працівником трудові відносини належним чином, то інформація по цьому підприємцю передається в Управління Держпраці в Івано-Франківській області для вжиття відповідних заходів», – прокоментувала результати проведеної роботи Вікторія Сусаніна.

Зі слів посадовиці, від початку року до вказаного органу міська влада передала інформацію щодо 11 суб’єктів господарювання, які не усунули порушення трудового законодавства.

Матеріали стосовно двох підприємців направили у Головне управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області – за здійснення господарської діяльності без реєстрації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.