Лікар попередив, що загрожує після важкої форми COVID-19

У деяких людей, які хворіли на коронавірус, через невеликий проміжок часу ПЛР-тест знову може бути позитивний, зазначив медик.

Про це йдеться на сайті Уніан, передає Фіртка.

Після важкої форми коронавірусу COVID-19 через 10-14 днів часто виникає повторне запалення легень (пневмонія).

У деяких пацієнтів через цей проміжок часу може бути позитивний ПЛР-тест на коронавірус, але це не повторний випадок захворювання. Медик зазначив, що під час запалення легень температура тіла підіймається, може бути кашель та пітливість.

“Якщо у вас повторне запалення легень… після ковіду – такий стан потребує призначення антибактерійних препаратів”, – говорить головний лікар одного з львівських діагностичних центрів Тарас Жиравецький.

Раніше Тарас Жиравецький повідомив, що вакцинація впливає на перебіг COVID-19 та спрямована на те, щоб він був менш важким.

Нагадаємо, процес вакцинації проти COVID-19 в Івано-Франківській області розпочали 25 лютого. Першою на Прикарпатті дозу вакцини отримала лікарка із міста Надвірна, завідувачка відділення невідкладної екстреної медичної допомоги КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Леся Возняк.

Додамо, що черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко став першим українцем, який отримав щеплення від COVID-19.

Крім того, повторно захворіти на COVID-19 можна вже за три місяці після одужання, якщо не вакцинуватися. Науковці стверджують, що імунний захист після SARS-CoV-2 у два рази коротший, ніж після інших ендемічних коронавірусів, якими можна заразитися.

До слова, дослідження у Франції свідчить про те, що вакцинація ефективно запобігає випадкам складного перебігу COVID-19, навіть при інфікуванні штамом «Delta».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.