“У нас буде війна інша”: Лукашенко просить Путіна, щоб той стягнув до Білорусі ракетні установки “Іскандер”

Ці установки можуть, зокрема, розмістити й біля українського кордону.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче розмістити біля кордонів російські “Іскандери”. Удар цих ракетних установок поширюється на відстань до 500 кілометрів.

“Зараз тормошу вашого президента (Путіна), мені треба тут наші ці 500-кілометрові ракетні установки. “Іскандер”. Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку, хай стоять. Це 500 кілометрів (дальність пуску), бо наш “Полонез” – до 300 кілометрів”, – сказав Лукашенко в інтерв’ю російському журналу “Національна оборона”.

Тобто ці установки балістичних ракет Лукашенко хоче розмістити, зокрема, й на кордоні з Україною.

Він додав, що “пуски були ракет на навчаннях “Захід-2021”, одна ракета вразила ціль із (ймовірним круговим) відхиленням чотири метри. Тому ми бачимо, де і якою ракетою треба завдати удару, і “Точку” задіяти і (ЗРК) “Бук-МБ”. Відмінну зброю “Бук” – (зенітну керовану) ракету зробили, пускову установку нову. Багато і з бронетехніки (зробили), дуже важлива зараз мобільність, тому ми створили машини на МЗКТ, бронемашини, вісім-дев’ять осіб екіпаж, як БТР. Тож ви не хвилюйтеся, ми свою роль тут зіграємо! Це ви навіть можете не переживати”.

Лукашенко також сподівається на підтримку Росії в разі військових дій.

“Я Путіну кажу: “Головне, щоб ти не здригнувся. Якщо буде важко, щоб я знав, що за спиною я маю старшого брата, який не дозволить образити молодшого”. Більше нічого не треба. Ми маємо гарну армію, підготовлену. Озброєна вона непогано. Ми вивчаємо усі війни. І ми чотири рази модернізували свої Збройні сили. І організаційно, і штатно, і з техніки. Але в нас буде війна інша. У нас лісово-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, то нам треба вміти воювати на землі. А в нас не так просто це. У 1941 році початок війни “прошльопали”. А потім довелося закривати тілами своїх людей під Москвою”.

Читайте також  Жива іграшка чи вдалий піархід: що відомо про 17-річного позашлюбного сина Лукашенка

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.