“Штам “Дельта” морить хворого голодом, гострий симптом жахає огидністю”: лікар про жорстокість вірусу

Штам “Дельта” проявляє дедалі більш агресивні симптоми в інфікованих. Медики звітують про важкі ускладнення, котрі змушують пацієнта пройти через страшні випробування, а то й зазирнути у вічі смерті. Лікарі закликають поводитися належним чином, адже вірус поводить себе винятково підступно.

Як інформує “Obozrevatel”, керівник приватної клініки та радник Львівського міського голови з медичних питань Тарас Жиравецький розповів про те, що штам Дельта впливає на фізичну форму пацієнта, оскільки нерідко викликає гостру нудоту, втрату апетиту і, як наслідок, втрату ваги.

Також для цієї версії коронавірусу характерні різкі перепади температури тіла: спочатку підвищується до 37,5-38, а через два дні падає на позначку 36-35,5.

“Далеко не завжди температура 37 градусів на восьмий день захворювання може бути приводом “видихнути спокійно”. Часто буває саме так, що температура невисока, сатурація нормальна, а потім різкий “стрибок” стану – і пацієнту терміново потрібна госпіталізація, тому що легені вражені. Тільки один спосіб запобігти ситуації – на 6-7 день зробити аналіз на с-реактивний білок (СRP)”, – зауважив Жиравецький.

Лікар додав, що коли пацієнт отримав у лікарні направлення на самоізоляцію та домашнє лікування, йому слід стежити за змінами в організмі, щоб не проґавити перехідний період. Зокрема, якщо у хворого така слабкість, що йому складно пересуватися по квартирі, то відкладати з повторним зверненням до лікаря точно не можна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.