В одному з районів Прикарпаття вшосте за рік фіксують землетрус

Підземні поштовхи сталися у Надвірнянському районі Івано-Франківської області, який відомий своїми нафтовими промислами.

У вівторок, 9 листопада, поблизу міста Надвірна (Івано-Франківська область) зафіксовано землетрус магнітудою 2,3 бали за шкалою Ріхтера.

Про це повідомили на сайті Головного центру спеціального контролю.

Підземні поштовхи сталися о 14:07 і були нетривалими. Епіцентр землетрусу був розташований на північний схід від Надвірної, на глибині 3 км.

За класифікацією землетрусів належить до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які перебувають в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах”, – йдеться у повідомленні.

У Головному центрі спеціального контролю нагадали, що протягом 2021 року на території Надвірнянщини було зареєстровано вже 5 таких землетрусів – 30 березня, 11 травня, 4, 8 червня та 29 жовтня (з магнітудами 2,5; 2,6; 2,1; 2,5 та 2,3 бали за шкалою Ріхтера відповідно).

Відомо, що в околицях Надвірної від початку минулого століття активно розробляють нафтогазові родовища. Однак, наразі нез’ясовано, чи мають підземні поштовхи техногенне походження.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.