На Прикарпатті через недотримання карантину поліція склала 41 протокол на перевізників

На Прикарпатті проводяться профілактичні рейди, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби, а також здійснюється контроль за дотриманням громадянами, перевізниками та суб’єктами господарювання карантинних обмежень.


Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Посилену увагу поліцейські приділяють дотриманню нових правил міжрегіональних пасажирських перевезень в умовах карантинних обмежень, які вступили у дію з 21 жовтня. Вони стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний та залізничний транспорт міжобласного сполучення Для поїздок у міжрегіональному громадському транспорті пасажирам, що прямують до сусідніх областей чи у зворотному напрямку, потрібно мати документ, який підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, визнаної Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Дозволяються перевезення і за наявності довідки про нещодавнє одужання від хвороби, обов’язково підтвердженої за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Окрім того, дозволом на перевезення є негативний результат тестування на COVID-19, який дійсний лише 72 години.

Так, мобільними групами з 21 по 29 жовтня перевірено майже 500 міжобласних рейсових автобусів, майже пів сотні залізничних потягів та складено за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП 41 протокол, а саме: 36 протоколів на перевізників (по кількості місць для сидіння – 20, перебування водіїв без масок – 14, без COVID-сертифіката – 2);
5 протоколів на особу, яка перебувала в громадському місці без маски. Також за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП винесено 773 постанови, з них: на водіїв – 39, на пасажирів – 36, інші 698 – на громадян за перебування без засобів захисту в громадських місцях.

Загалом від початку запровадження карантинних обмежень у поліції області зареєстровано 5025 повідомлень про порушення правил карантину, складено 1578 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП та винесено 18 444 постанов про порушення маскового режиму за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП.

Читайте також  У селі жінка та шестеро дітей oтруїлuсь чадним газом

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.