“Родичі-невидимки”: як отримати субсидію, якщо в оселі зареєстровані інші родичі, які фактично там не проживають

Іноді для того, щоб подати документи для отримання субсидії потрібно пройти справжніх “сім кіл пекла”. Особливо, коли в квартирі є зареєстровані родичі, які фактично не проживають в оселі заявника. Чи є шанс у такому разі отримати субсидію?

Як стверджують в Уряді, право на призначення житлової субсидії має кожна особа або родина, чиї витрати на оплату послуг ЖКГ перевищують 15% щомісячного сукупного доходу.
У разі, якщо в оселі зареєстровані особи не проживають до традиційного пакету документів (заяви та декларації) потрібно додати офіційний “доказ”, що підтверджує факт непроживання особи за зазначеним місцем реєстрації.
“Потрібно взяти довідку, що ця людина фактично там проживає, але офіційно не зареєстрована за вказаною адресою. В декларації ж заявник розписує дані і цієї людини, і його дружини/чоловіка – зазначають у Мінсоцполітики.
Окрім сімейного стану кожного члена родини, прописаного в оселі, вноситься серія і номер паспорта, ідентифікаційний номер. І не тільки.
Як додають у Мінсоцполітики, в запасі треба також мати і інші документи – вони можуть знадобитися “для розгляду питання по суті”.

Але навіть додавши вищезазначені документи, видихнути з полегшенням не вдасться – доведеться пройти ще один “тест-драйв”.

І стосується це не тільки заявника, а і тих осіб, що за фактом не проживають в оселі із заявником, але офіційно там прописані.

Субсидія НЕ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ, якщо будь-хто зі складу домогосподарства (або член родини):

Має заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів більше 3 місяців. Впродовж 12 місяців перед поданням заяви на отримання субсидії здійснив на суму у понад 50 тис грн:
-купівлю земельної ділянки, квартири/будинку (чи іншого нерухомого майна), транспортного засобу, цінних паперів, будівельних матеріалів, здійснив закупівлю безготівкової або готівкової іноземної валюти
АБО
-одноразово оплатив будь-які роботи або послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг).

Читайте також  У Франківську пенсіонерка намагалася передати в СІЗО наркотики

Перебував за кордоном сукупно більше 60 днів. На 1 число місяця, з якого призначається субсидія, має на депозитному банківському рахунку(-ах) суму у понад 100 тис грн. Має у власності транспортний засіб (крім мопеда і причепа), що підлягає державній реєстрації:
– з року випуску якого минуло менше 5 років
АБО
-більш ніж ОДИН транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше 15 років.

Як подати та коли чекати на “рішення?
Написати заяву і подати пакет документів на отримання субсидії можна в ЦНАП та органах соцзахисту населення за місцем реєстрації або фактичного проживання.
Втім, в умовах запровадженого Урядом карантину, у більшості районних УЗСН столиці вже запроваджено попередній запис громадян на прийом.
Разом з тим, можна надіслати цей “пакунок” і звичайним листом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.