“Штам “Дельта плюс” уже в Україні, перелік симптомів жахає”: лікар про нестерпні ознаки хвороби

Страшний штам “Дельта плюс” уже потрапив в Україну та починає набирати обертів, поширюючись серед населення. Медики рішуче б’ють на сполох, адже легковажне ставлення до свого здоров’я серед українців може обернутися шквалом трагедій. Лікарі інформують людей, яких саме симптомів слід очікувати від нового варанту вірусу.

Як інформує “Главком”, про це розповів головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

Особливості коронавірусу при штамі “Дельта” плюс:

Висока температура, яка може триматися понад 10 днів.

Пацієнти намагаються її збити, а вона знову за кілька годин може повертатися і створювати значний дискомфорт для пацієнта.

Нудота, причому тривала, яка впливає на апетит. Пацієнт може нічого не їсти кілька днів, що призводить до втрати ваги та виснаження.

Виснажливий сухий кашель, який важко піддається лікуванню.

Біль у спині, іноді дуже сильний.

Діарея, причому може з’являтися не з першого дня захворювання.

Головний біль, який часто стає нестерпним.

Тяжкість дихання навіть при нормальній сатурації.

Швидке падіння сатурації у старших пацієнтів. Цей стан важко контролювати без можливості отримувати кисень, тому така велика кількість госпіталізацій.

Дуже стрімкий стрибок вгору показників ЦРП (ц-реактивний протеїн або білок) і феритину – за один або два дні при попередніх хороших показниках.

Без інструментальних обстежень (УЗД легенів, КТ легенів) і лабораторних аналізів лікаря дуже важко об’єктивно оцінити стан пацієнта. Часто аналізи в нормі, але є висока температура понад 10 днів, сатурація також може бути нормальною вище 94, але за кілька годин опуститися нижче 90. Рентген і прослуховування пацієнта часто є малоінформативними.

До групи ризику належать люди з надмірною вагою та цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями, аутоімунними системними захворюваннями й алергіки.

Читайте також  Італійський професор Монтанарі: боротьба з коронавірусом – це афера

Раніше Тарас Жиравецький розповів, що у пацієнтів з “Дельта”-штамом коронавірусу нерідко з’являється бактерійна інфекція, яка важко піддається лікуванню навіть сильними антибактерійними препаратами.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.