Вдруге за рік: на Прикарпатті стався землетрус магнітудою 2 бали (відео)

Фахівці уточнили, що на території вказаного району Прикарпаття цьогоріч це другий землетрус. Попередній зафіксували 13 липня – тоді магнітуда становила 2,3.


В Івано-Франківській області у вівторок, 12 жовтня, стався землетрус магнітудою 2,0 за шкалою Ріхтера. Епіцентр землетрусу зафіксували на глибині 5 кілометрів. Про це повідомив Головний центр спеціального контролю на своєму офіційному сайті.

Поштовхи були зафіксовані о 10:25.

Епіцентр землетрусу знаходиться в Богородчанському районі Івано-Франківської області, на глибині 5 км. За класифікацією землетрусів відноситься до невідчутних. За розрахунками інтенсивність коливань лежить нижче межі чутливості людей, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у центрі спеціального контролю зазначають, що за класифікацією такий землетрус відноситься до невідчутних і інтенсивність коливань лежить нижче межі чутливості людей. На території вказаного району Прикарпаття цьогоріч це другий землетрус – попередній зафіксували 13 липня.

Нагадаємо, що у Тернопільській області, зранку 23 вересня, трапився землетрус магнітудою 4,4 бала – епіцентр землетрусу був неподалік Чорткова на глибині 60 км, але люди відчували поштовхи у радіусі 100 кілометрів. Місцеві мешканці у соціальних мережах писали, що кілька секунд, поки трусило, їм було страшно й це нагадувало “ніби щось хотіло вилізти з глибин”, або ж “щось велике наближалося до Землі”. Такі незвичні для українців звуки, неабияк налякали людей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.