Зеленський розгляне можливість заборони російських артистів в Україні: “не несуть ніякої культури”

Володимир Зеленський розгляне петицію про заборону виступів російських артистів в Україні.

Справа в тому, що відповідна петиція, опублікована Ігорем Кондратюком на сайті президента, за лічені дні зібрала навіть більше необхідних 25 тисяч підписів.

“Отже, 25 000 голосів моя петиція зібрала. Дякую усім, хто поставив свої підписи під нею! Чекаємо розгляду Зеленським. Побачимо – що легше: критикувати за “бізнес на крові” попередника, чи забороняти цей та інші злочинні бізнеси з агресором тим, кого ти привів у владу”, – прокоментував успіх своєї петиції Кондратюк в Facebook.

У чому суть петиції про заборону російських артистів в Україні
Кондратюк переконаний, що не можна допускати гастролей, окремих виступів на фестивалях і корпоративах росіян в Україні, так як вони є “представниками країни-агресора і своїм мовчанням підтримали анексію Криму і війну на Донбасі”.

“Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг – артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим – підтримали – окупацію Криму та розв’язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії”, – написав відомий продюсер і ведучий.

Виняток можливий тільки для тих артистів, які “публічно виступили проти російської агресії”.

“Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші. Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців”, – йдеться в петиції №22/123500-еп.

“Любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром. Цього потрібно уникати, якщо ми не хочемо більше втрат територій та населення, та перемогти у цій праведній для України та українців війні. Музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами – методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців”, – зазначив Кондратюк.

Читайте також  У Києві виявлено випадок сказу: в одному з районів ввели карантин

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.