Івано-Франківський медичний університет серед лідерів із запобігання та виявлення корупції в Україні

Івано-Франківський національний медичний університет посів перше місце серед усіх вишів України та четверте місце серед державних підприємств, установ і організацій у рейтингу ефективності уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції.

Про це інформує Фіртка з посиланням на рейтинг НАЗК.

“Цей рейтинг показує, наскільки якісно в університеті поставлена антикорупційна робота. Для ефективної антикорупційної політики достатньо просто дотримуватися антикорупційного законодавства. Тому такий високий наш показник – це результат відповідальної і ефективної діяльності ректора, адміністрації, усього колективу університету. Ректор всебічно сприяє цьому напрямку”, – пояснює уповноважена з питань запобігання та виявлення корупції в ІФНМУ Наталія Федосенко.

Ректор університету професор Микола Рожко наголошує, що немає легких шляхів, але можна всього досягнути із колективом.

“Упродовж десяти років ми ставимо собі завдання працювати чесно, відкрито, згідно з чинним законодавством і виключно задля навчання та розвитку студентів. Мабуть, цей результат і рейтинг першості серед всіх університетів країни і є підтвердженням того, що нам це вдається”, – говорить він.

Двічі на рік в університеті відбувається опитування студентів різних курсів, зокрема, анонімне анкетування. Ректор зі свого боку ініціює службові перевірки.

“Маємо розроблені механізми, як це працює. Якщо підтверджується факт про правопорушення, може бути догана, а відтак внесення людини до реєстру осіб, що вчинили корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення. В нас таких фактів не було, але працюємо на випередження. Ми працюємо в команді з ректором, і він всіляко сприяє здійснювати антикорупційну діяльність. Це важливо. І це гарний результат серед усіх університетів, невигадана історія про відкритість, всебічну співпрацю і розвиток”, – розповідає Наталія Федосенко.

У планах уповноваженої є продовження просвітницьких заходів в університеті.

Читайте також  В Калуші стартувала ШКОЛА СУЧАСНОГО ЛІДЕРСТВА

“Це важливий напрямок, адже не всі орієнтуються в антикорупційному законодавстві. Хочеться, щоб студенти більше знали про викривачів, треба формувати в них нульову толерантність до корупції. Наразі маємо зважати на карантинні обмеження, але в майбутньому обов’язково будемо продовжувати такі зустрічі та розмови”, – додає Наталія Федосенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.