У Києві невакциновані вчителі залишаться без зарплат

У Києві нещеплених вчителів зможуть відстороняти від роботи без збереження зарплати. Директори можуть отримати догану через недостатню вакцинацію працівників. У разі декількох доган їх чекає звільнення.

Про це попередив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський у коментарі “Обозревателю”.

Він зазначив, що школи самостійно можуть вирішити, які заходи вживати по відношенню до співробітників і вчителів, що відмовляються робити щеплення від коронавірусу. У КМДА розглядають відповідний механізм, який дозволить усувати вчителів без збереження зарплати.

Мондрієвський заявляє, що вакцинація в Україні не обов’язкова. Однак в цьому випадку мова йде про безпеку вчителів та дітей.

Директорів школи чекають догани за відсутність контролю за вакцинацією. Наявність більш ніж однієї догани — достатня підстава для звільнення.

Зокрема, у Києві догану отримав директор школи №13, де не змогли підтвердити вакцинацію 80% працівників.

Підставою для звільнення називають “неефективне виконання функцій керівника конкретного закладу, підприємства чи організації”. Директор не зобов’язаний перевіряти, чи справжні у співробітників COVID-сертифікати. Якщо ж виявиться, що документ підроблений, питання вирішуватимуть правоохоронці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.